Vier onze productlancering met ons mee! Bekijk ons launch offer

GRATIS PROEFPERIODE

Over ons

Over Factview

Ons uitgangspunt is om mensen, systemen, en processen in organisaties met elkaar te verbinden en financieel inzicht te combineren met strategie en beleid.


Ons begin

Factview Financial Intelligence is ontwikkeld door Planning Company & Dagmar van Eijs

In 2005 is Planning Company opgericht door Dagmar van Eijs; een adviesorganisatie gespecialiseerd in financiële managementinformatie, forecasting en liquiditeitsplanning ter ondersteuning van strategie en beleid.

In 2006 begon het bedrijf met ontwikkeling van software om bedrijven inzicht te geven in hun financiën. Deze software diende als vervanging van Excelmodellen. Door Dagmar zijn uitgebreide kennis en ervaring met Excel zag hij dat Excel lang niet in alle situaties geschikt is voor het maken van rapportages en prognoses.

Daarom richtte de software zich op toekomstig financieel inzicht, het maken van financiële planningen en liquiditeitsprognoses. Het eerste product dat hier uit voortkwam was een Saas applicatie genaamd ‘Financial Monitor’ in 2008. Vervolgens werden meer applicaties ontwikkeld waardoor in 2011 de ‘Financial Scorecard’ ontstond; een online applicatie waarmee bedrijven automatisch een complete beoordeling van hun financiën konden maken, een persoonlijk financieel expert in de cloud. Om bedrijven verder inzicht te geven werd in 2013 de ‘Financial Reporter’ ontwikkeld.

In 2018 introduceerde Planning Company een nieuwe versie van de applicatie onder de naam Factview. In deze versie werden tal van nieuwe functionaliteiten opgenomen waaronder grafische rapportages, analyses en consolidatie. Sinds november 2020 is de nieuwste versie van Factview op de markt. In deze applicatie zijn alle voorgaande modules geïntegreerd.

Dit is mooie reden voor feest! We nodigen je graag uit om dit met ons te vieren. Meld je voor 31 december 2020 aan voor een gratis proefaccount en krijg de set-up van ons cadeau. Wij zorgen dat Factview helemaal gereed staat en dat je direct aan de slag kan met financiële rapportages, analyses en prognoses van jouw organisatie.

Factview Logo

Over Factview

Een professioneel en geavanceerd systeem voor volledig financieel inzicht en overzicht

Factview is de snelste, flexibelste en meest uitgebreide oplossing op de markt voor kwalitatief financieel inzicht, financial control en financial engineering. Met Factview willen we bedrijven en organisaties een applicatie bieden waarmee ingewikkelde IT systemen en hoge consultancy kosten worden voorkomen.

Door jarenlange ontwikkeling is Factview gegroeid tot een uiterst krachtige applicatie die snel en gemakkelijk transparantie biedt in financiële cijfers. De focus ligt op het rapporteren en analyseren van cijfers om hiermee directie en management adequaat te adviseren en uiteindelijk bedrijfsvoering te optimaliseren. Factview biedt hiervoor modules zoals; financiële planning, forecasting, liquiditeits- en balansprognoses, het toevoegen van scenario’s en geconsolideerde prognoses. Allemaal ongeacht dimensie niveau.

De applicatie is bedoeld voor CFO's en financials met beperkte of redelijke kennis van Excel en niet afhankelijk willen zijn van Excel voor hun rapportages en financiële inzichten.

In 2020 integreerde Factview in de vernieuwde versie verschillende modules van Factview. Voorheen kende Factview twee aparte modules. De online module voor het maken van financiële rapportages, het analyseren van de financiële situatie en het importeren van verschillende databronnen voor Business Intelligence (BI) doeleinden. En de cloud module voor het maken van financiële planningen, begrotingen en prognoses voor de toekomst.

Het integreren van deze modules in de online versie breidden de voordelen van Factview verder uit. Factview verkreeg nóg meer opties om planningen, begrotingen en prognoses op te stellen die getoond kunnen worden in geïntegreerde rapportages en managementinformatie.

Over Dagmar van Eijs

Een veelzijdige, ervaren professional

Dagmar van Eijs is een veelzijdige, ervaren professional die al 25 jaar als ondernemer, interimmanager, organisatieadviseur, projectmanager en universitair docent voor veel bedrijven en organisaties heeft gewerkt in uiteenlopende functies.

Zijn specialisme is een combinatie van strategic en financial engineering: het verbeteren van financial control, planning & control en strategische controlprocessen. Door zijn bedrijfskundige ervaring, skills en visie is hij een specialist in het oplossen van vraagstukken op het gebied van bedrijfsvoering, organisatie inrichting, businessmodellen, verdienmodellen, procesoptimalisatie en communicatieverbetering.

Zijn focus is gericht op het verbinden van mensen, structuren, systemen, geldstromen en de interactie daartussen om tot betere winstgevendheid, communicatie en samenwerking te komen.

Om Factview.nl beter toegankelijk te maken gebruiken wij functionale, analytische en marketingcookies. Door op ‘accepteren’ te klikken ga je hiermee akkoord. Lees hier meer over ons cookiebeleid.

ACCEPTEREN