Factview

Financial intelligence:
een intelligente oplossing voor financiële managementinformatie

Factview is een online financial intelligence platform

Het ondersteunt het maandelijkse rapportage en planning & control proces en voorziet het management van organisaties van de gewenste financiële stuurinformatie.

Factview is dé aanvulling op je boekhoudpakket die je absoluut nodig hebt

 • Op slimme en uiterst gemakkelijke wijze maakt Factview van de financiële gegevens uit je boekhoudpakket direct financiële stuurinformatie.
 • Waarbij je snel en overzichtelijk je beleid kan toetsen op wenselijkheid.
 • Extra financiële kennis en inzicht opdoet.
 • Je rapportages kan uitbreiden met extra ‘niet’-financiële gegevens om te vergelijken en analyseren, zoals uren, productie- of bezoekersaantallen.

Loskomen van Excel

 • Factview maakt je onafhankelijk van Excel.
 • Veel van je bestaande Excels kunnen direct in de prullenbak.
 • Rapportages bevatten daardoor minder fouten
 • Je hebt geen Excel specialist meer nodig om rapportages en analyses te maken.
 • En, als je wel een Excel specialist bent, hou je eindelijk tijd over om analyses te maken en de diepgang van je informatie te vergroten, al dan niet in combinatie met Excel.

Factview maakt je toekomst inzichtelijk

Factview biedt standaard opties om snel en eenvoudig, of juist zeer uitgebreid, financiële prognoses te maken, ook op basis van kostenplaatsen en scenario’s. Met betrekking tot resultaat, liquiditeit én balansposities. Aan de hand van de Factview liquiditeitsprognoses kun je bijvoorbeeld snel de haalbaarheid van je strategie en beleid doorrekenen.

Factview is plug & play inzetbaar en …
gelijktijdig flexibel en uitgebreid

Factview is zeer gebruiksvriendelijk en eenvoudig te gebruiken. Via overzichtelijke menu’s staan diverse standaard rapportages direct gereed, die je kan aanvullen met rapportages op maat, gepersonaliseerd voor je collega’s of jouzelf.

Het koppelen met je boekhoudpakket gaat via directe koppelingen, auditfiles of Excel templates. Dit is eenvoudig zelf in te stellen, er komt geen IT’er aan te pas. Je kan naar wens verschillende datasets toevoegen voor verschillende bedrijven, begrotingen, prognoses, niet financiële gegevens. Hiervoor kun je gebruik maken van de handige templates van Factview.

De meerwaarde van Financial Intelligence voor financiële afdelingen

Factview ondersteunt financiële afdelingen in het complete planning & control proces.

 • Factview levert tijdwinst op voor de financiële afdeling en zorgt gelijktijdig voor meer kwaliteit in financiële informatie. Je kan de gegevensbewerking van de boekhouding eenvoudig controleren en rapportages hoeven niet steeds opnieuw bewerkt en aangepast te worden. De overdraagbaarheid van het rapportage proces wordt eveneens een stuk gemakkelijker.
 • Factview vergroot de effectiviteit en zorgt voor een efficiënte werkwijze binnen de financiële afdeling. De afhankelijkheid van Excel wordt minden en de wirwar aan Excelbestanden verdwijnt. Er komt meer tijd vrij voor het maken van analyses en het invulling geven aan de adviserende rol van de financiële medewerkers. Informatie hoe de organisatie er financieel voor staat, welke acties wel of niet wenselijk zijn, scenario doorrekeningen maken om te bepalen welke risico’s optreden en wat de financiële omvang daarvan is.
 • Factview maakt het toekomstige beleid en strategie volledig financieel inzichtelijk en transparant.
 • Met behulp van Factview kun je online rapportages delen met collega’s, afdelingsmanagers en het management.

overleg

 • Bestaat jouw organisatie uit meerdere bedrijven of entiteiten? Factview kan consolideren. Dochterbedrijven en gelieerde organisaties kun je eenvoudig consolideren om helder en compleet financieel inzicht te krijgen op (sub)totaal niveau van de organisatie. Hierbij kan ingezoomd worden naar alle onderliggende niveaus tot op het mutatieniveau van boekingen.

Kosten verlagen met Factview

 • Voorkom financiële risico’s door vroegtijdig en periodiek cijfers te analyseren met behulp van de analyse opties in Factview.
 • Bespaar op advies en accountantskosten en/of de inzet van extra personeel op de financiële afdeling
 • Verlaag met Factview de kosten van (kennis)overdracht bij het vertrek van financiële medewerkers waarbij in het merendeel van de gevallen veel tijd gemoeid is voor het (her)bouwen van nieuwe Excel modellen.

Meld je aan voor een gratis proefabonnement

Tarieven Factview: investeren in de toekomst van jouw organisatie

 • Het tarief voor een compleet Factview maandabonnement voor Mkb bedrijven en organisaties is er al vanaf € 375. Hiervoor krijg je alle functionaliteit, diverse administraties, consolidatie en meerdere gebruikers om voor de gehele organisatie financieel inzicht te genereren. Met dit Factview 'Company' abonnement kunnen jouw mensen optimaal samenwerken en is jouw organisatie volledig toegerust voor de toekomst.
 • Kleinere bedrijven en stichtingen kunnen al met Factview werken vanaf € 95 per maand met het 'Personal' abonnement of de Light versie van het Company abonnement. In deze versies zijn niet alle opties van Factview beschikbaar. Upgraden naar en uitgebreider abonnement is te allen tijden mogelijk, zonder dat dit effect heeft op instellingen en data.
 • Voor grotere organisaties hebben we aantrekkelijke tarieven die zijn samengesteld op basis van meerdere administraties en gebruikers.
 • Voor financiële en bedrijfsadviseurs hanteren we speciale tarieven. Deze zijn op aanvraag beschikbaar.

Probeer Factview nu gratis uit. 30 dagen lang kun je een complete analyse maken van je financiële situatie, een automatische beoordeling opvragen, een meerjarenbegroting maken en een professionele liquiditeitsprognose opstellen voor beleidsbepaling en/of te gebruiken voor een financieringsaanvraag bij de bank.

Factview werkt altijd en overal en biedt support voor de grootste kans op zakelijk succes

Helpdesk beschikbaar
Heb je vragen over de werking van het systeem, de stand van zaken van je cijfers, wil je toelichting op de uitkomst van een indicator, wil je even sparren bij het samenstellen van een rapport of kom je er gewoon even niet uit? Geen enkel probleem.

De professionals van Factview staan voor je klaar. Elke dag weer en ook in het weekend is de helpdesk bereikbaar!

Onze helpdesk weet niet alleen alles over de knoppen, de tricks en short cuts naar succes. Ze kunnen je ook ondersteunen met bedrijfseconomische analyses, oplossingen en advies.

Support in jouw regio
Factview werkt met gecertificeerde partners in de regio. Zij zijn steun en toeverlaat van onze klanten in de regio, die een verdiepingsslag willen maken in hun financiële informatiebeheersing, data optimalisatie en managementinformatie. Of die willen sparren over hun processen, beleid en (strategische) keuzes.

helpdesk

Financieel inzicht weer leuk en overzichtelijk maken. Ja toch!

 • Registreer voor een gratis proefabonnement en krijg 4 weken lang volledige toegang tot de functionaliteit van Factview.
 • Binnen 1 dag zijn de rapportages gereed. Dan zijn er dus nog 30 dagen over om je cijfers diepgaand te analyseren en jouw financiële situatie te beoordelen.
 • Of een complete financiële prognose en liquiditeitsplanning te maken.
 • Hulp nodig bij de set-up of het beoordelen van je cijfers? De mensen van Factview staan voor je klaar om je te helpen met raad en daad.

Meld je aan voor een gratis proefabonnement